Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Поезії чарівна насолода… «Літературна вітальня» у Волинській обласній МАН : Волинська обласна Мала академія наук
Поезії чарівна насолода… «Літературна вітальня» у Волинській обласній МАН

Бажання писати поетичні чи прозові твори приходить до людей по – різному. Для одних проба пера відбувається у ранньому віці, для інших – у зрілому, коли за плечима досвід та сформовані життєві орієнтири. Талановита молодь сьогодні має можливість виявити свої творчі здібності ще у школі.

Молодих поетів, прозаїків, журналістів і навіть казкарів уже котрий рік поспіль об’єднує обласний заочний конкурс «Юні літератори Волині». В цьому році на конкурс було представлено 714 творів від 164 учасників з різних шкіл області.

Для нагородження переможців, лауреатів та їх керівників 5 листопада 2015 року управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, Волинською обласною Малою академією наук та Волинською обласною організацією спілки письменників України в читальному залі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва було проведено «Літературну вітальню», що є «школою спілкування» зі світом літератури, однолітками і творчими людьми. У заході взяли участь близько сотні учнів та їх наставників з усієї області.

На «Літературній вітальні» зібралися шанувальники поетичного слова, бажаючі відпочити душею у колі однодумців, щоб відзначити День народження нової збірки «Емоції йдуть по зустрічній», що однаково трепетна, як і для талановитої юні,  так і для творчих наставників.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася головний спеціаліст управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Тетяна Соломіна. Вона побажала усім, хто тримає у руці перо, радості від творчої натхненної праці, успіхів та віри у себе.

На літературну зустріч завітали письменники Волині – голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України, Петро Коробчук; член Національної спілки письменників України, член Національної спілки журналістів України Валентина Штинько; член Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк; член Національної спілки письменників України, керівник секції «Літературна творчість» Волинської обласної Малої академії наук Олена Пашук; заслужений вчитель України Олеся Ковальчук.

Учасників заходу привітала Алла Єфремова, директор Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, яка зазначила, що кожна поетична зустріч – це теплота спілкування, радість від занурення у цілющі джерела поетичного слова, яке об’єднує всіх прагнучих до творчих пошуків.      

Переможці та лауреати конкурсу були нагороджені дипломами управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації. Наставників, без яких не було б творчих злетів юних літераторів,  нагороджено грамотами управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації. Кожен з учасників свята отримав збірку «Емоції йдуть по зустрічній».

Бажаємо молодим літераторам, щоб вогонь натхнення ніколи не згасав у їхніх серцях, а муза наштовхувала на нові творіння. Нехай вас люблять і читають.