Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно! : Волинська обласна Мала академія наук
Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!

Соборність Української держави – одвічна мрія, яку плекав народ протягом усієї історії України. 

Соборність України – одна з важливих тем історії України. Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була найбільш болючою. У тяжкій та тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського народу за соборність держави.

21 січня 2016 року слухачі стаціонарних секцій Волинської обласної Малої академії наук відзначили День Соборності України та 97-у річницю проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. День Соборності України – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель та українців.

Круглий стіл: “Соборність України: минуле і сучасність” відбувся на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, який провела Людмила Іванівна Боярчук, керівник секції всесвітньої історії Волинської обласної Малої академії наук. Цікава дискусія викликала інтерес у слухачів до вивчення історії своєї країни. Засідання круглого столу завершилося  ствердженням: “Ми пишаємося, що ми – українці, а наша Вітчизна – Україна”.

Бажаємо слухачам вирости гідними громадянами нашої держави!