Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Захопливий і безмежний світ науки : Волинська обласна Мала академія наук
Захопливий і безмежний світ науки

З  7 по 10 лютого 2016 року 11 учнів Волинської області взяли участь у зимових сесіях Всеукраїнських математичної та фізико-технічної шкіл, які відбулися на базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP у м. Києві.

Школярі мали можливість прослухати лекції провідних науковців Київського національного університету імені Тараса Шевченка та національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут”, здобути та поглибити знання з математики та фізики, взяти участь у практикумі з розв’язання задач, стати учасниками психологічних тренінгів. Для учасників  зимової сесії фізико-технічної школи піднімали актуальні питання: проблеми енергозбереження, теплове випромінювання та парниковий ефект, джерела світла в природі й техніці. Слухачі математичної школи розглянули  теорію чисел в алгебрі і геометрії, рівняння Пелля, основну теорему арифметики, метод математичної індукції та теорію функцій.

Зимова сесія також дала змогу школярам познайомитися з однолітками, які мають спільні захоплення.

Підсумком перебування учнів стало вручення свідоцтва учасникам зимової сесії Всеукраїнських математичної, фізико-технічної шкіл та запрошення до участі у проектах Національного центру “Мала академія наук України”.