Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Творчі злети юних науковців Волині : Волинська обласна Мала академія наук
Творчі злети юних науковців Волині

14 лютого 2016 року відбувся ІІ тур обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук.

Захід проведено управлінням освіти, науки та молоді облдержадміністрації, Волинською обласною Малою академією наук на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Під час ІІ туру більше п`яти сотень талановитих школярів області мали змогу захистити власні наукові дослідження та довести, що в основі будь-якої наукової діяльності лежить творчість та пізнання нового.

Публічний захист власних наукових досліджень – хвилюючі миті, до яких слухачі готуються не один місяць. Креативно, водночас дотримуючись вимог наукової комунікації, висвітлити перед членами журі та юними колегами у секціях основних результатів роботи – нелегке завдання. Але старанність долає перешкоди. Тому в кожній з аудиторій учасниками створена атмосфера торжества науки, високої внутрішньої організованості та толерантності.

Ефектними стали виступи слухачів, в роботі яких описано проведений експеримент, виявлено і досліджено регіональні специфіки. Експериментальна частина досліджень викликала жваве обговорення в учасників секцій. До того ж, за кваліфіковану участь у дискусії, змістовність заданих запитань додавалися бали.

Напруга зростала під час завершення роботи секцій, адже поцінування наукової діяльності важливе як для школярів, так і для наукових керівників. За результатами конкурсу, враховуючи суму балів, отриманих учасниками в усіх етапах, у кожній із 62 секцій названо переможців. Школярі, які здобули перші місця братимуть участь у третьому (фінальному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук.

Пишаємося талановитою молоддю! Бажаємо нових творчих злетів, здобуті знання та досвід неодмінно знадобляться у майбутніх починаннях!