Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Патріот – це той, хто своє право вимірює своїм обов’язком : Волинська обласна Мала академія наук
Патріот – це той, хто своє право вимірює своїм обов’язком

Не запитуйте країну, що вона може зробити для вас,
запитайте, що ви можете зробити для своєї країни.

Дж. Кеннеді

З 10 по 13 квітня 2016 року троє школярів Волинської області взяли участь у 1-ому етапі  Школи громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання, яка відбулася на базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP у м. Києві, а саме:

- Дацюк Юлія, учениця 8 класу комунального закладу "Луцький навчально-виховний комплекс "Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського" Луцької міської ради Волинської області”,

- Воздіган Дарина, учениця 9 класу загальноосвітньої школи І-ІІ ступеня № 6 м. Ковеля,

- Мельник Юлія, учениця 9 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Прилісне Маневицького району.

Школа організована з метою виховання громадянської свідомості учнівської молоді України, формування в учасників усвідовлення своєї ролі у громаді, участі та можливостей впливу на її розвиток.

Програмою школи були передбачені практичні та лекційні заняття, творчі вечори. Учасники школи створювали власні проекти та захищали їх. Усі заняття проводилися в ігровій та творчій атмосфері із застосуванням неформальних інтерактивних методик “Leaning by doing”.

“Кажуть, що випадковостей не існує. А я не вірю. Декілька днів тому мені випала нагода побувати у  школі громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання, – ділиться враженнями Дацюк Юлія. – Разом із ще двома ученицями Волинської області ми провели прекрасні та насичені три дні у м. Києві. Особисто для мене це стало неоціненним досвідом, розпалило вогник у моїй душі. Зараз я сповнена нових ідей, які допоможуть розвиватись нашій країні. У школі ми “побудували” міст із заходу до сходу, познайомились із людьми з усіх куточків України. Там я знайшла себе та своє покликання”.

Бажаємо учасникам школи застосувати отримані знання та реалізувати суспільно-корисні ідеї, проекти, розвивати ініціативи спрямовані на покращення життя українців.