Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Педагоги Волинської обласної МАН - учасники тренінгового навчання за методикою «Філософія для дітей» (Philosophi for Children, P4c) : Волинська обласна Мала академія наук
Педагоги Волинської обласної МАН - учасники тренінгового навчання за методикою «Філософія для дітей» (Philosophi for Children, P4c)

З 13 по 15 червня 2016 року у м. Рівне на базі Рівненської Малої академії наук учнівської молоді відбулось тренінгове навчання за методикою «Філософія для дітей» (Philosophi for Children, P4c) під керівництвом провідного експерта з методики «Філософія для дітей» в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, гостя з Південної Кореї, професора філософії Джінвана Парка та кандидата філософських наук, методиста НЦ «МАНУ», тренера й учасника міжнародних конференцій та воркшопів з програми «Філософія для дітей» Юлії Кравченко.

Організатори заходу – НЦ «Мала академія наук України», МО «Філософія для дітей та молоді Азії т Океанії», Рівненська Мала академія наук учнівської молоді.

У навчанні взяли участь близько тридцяти освітян. Волинь представляли – директор Волинської обласної МАН Толстіхіна Галина Андріївна, заступники директора ВО МАН – Роїк Віта Іванівна та Мазурик Лариса Богданівна.

Трьохденне навчання проходило у форматі сократівських діалогів. На прикладі філософських новел Метью Ліпмана «Гаррі Стоттлмейєер» педагоги пізнавали методологічні тонкощі, відомої у міжнародній науковій спільноті, методики «Філософія для дітей» (Philosophi for Children, P4c). 

Учасники тренінгу визнали, що в контексті зміни парадигми навчання дітей, сучасних освітніх реформ, активних демократичних процесів в Україні, методика «Філософія для дітей» є надзвичайно актуальною. Досвід Південної Кореї свідчить, що впровадження філософії в систему освіти дітей стане початком стрімкого успішного економічного розвитку українського суспільства.

Щиро дякуємо організаторам за цікаве, насичене та інтелектуальне навчання. Безцінний досвід спілкування з видатним вченим Джінваном Парком та колегами-однодумцями стане новою віхою у розвитку обдарованої учнівської молоді.