Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

“Я мислю – це означає, що я існую” : Волинська обласна Мала академія наук
“Я мислю – це означає, що я існую”

З 4 по 9 червня 2016 року двоє школярів Волинської області взяли участь у школі з філософії “Європейська культура філософського діалогу”, яка відбулася на базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP у м. Києві, а саме:

- Бандура Марія, учениця 7 класу комунального закладу “Луцький навчально-виховний комплекс “загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №22 - ліцей” Луцької міської ради”,

- Біланчук Богдана, учениця 8 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Прилісне Маневицького району.

Школа організована з метою формування навичок філософування в учнівської молоді України шляхом застосування методики “Філософія для дітей” та поглиблення знань з історії європейської та української філософії через призму вивчення феномену діалогу.

Програмою школи були передбачені заняття, які відбувалися у форматі діалогу. Учасники мали можливість поспілкуватися з професором з Південної Кореї, доктором філософії Джінваном Парком. Під його керівництвом навчалися мислити, формулювати думки, ставити запитання, аргументувати свою думку, шукати гіпотези, робити висновки.

“Кожного дня у нас були дуже цікаві сесії, лекції та дискусії. Всі ми були рівні, кожен мав право висловити власну думку, – ділиться враженнями Бандура Марія. – Я вдячна долі, що мені випала нагода відвідати школу з філософії у Києві, адже це неймовірний досвід. Маю надію ще не один раз зустрітися з учасниками та організаторами школи”.