Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

«Науковий пікнік» або наука навколо нас : Волинська обласна Мала академія наук
«Науковий пікнік» або наука навколо нас

>

Займатись наукою – це цікаво, доступно і … модно. Не вірите? Науковий пікнік, який відбувся 25 вересня 2016 року на Театральному майдані у м. Луцьку, розвіяв усі міфи про неможливість проводити наукову діяльність з цікавістю.

Інтерактивна забава уже втретє проводиться в національному масштабі.  Свято влаштовується у формі гри, тому охочих взяти у ньому участь виявилось чимало. У м. Луцьку науковий пікнік згуртував молодих та зовсім юних науковців – усі хотіли продемонструвати перші здобутки. Тому Театральний майдан просто-таки ряснів від розробок талановитих школярів.

Втретє участь у заході брала участь команда слухачів секцій електроніки та приладобудування, робототехніки комунальної установи «Волинська обласна Мала академія наук». Керівники – Олександр Мартинюк та Петро Лукавий. Манівці презентували колекцію роботів на базі конструкторів Lego та власні творчі доробки: 3D–принтер та робот пилосос на платформі ARDUINO.

Відвідувачі заходу із захопленням керували роботами за допомогою пультів та мобільного телефону, спостерігали за рухами робота-змії, друкували стрічку з назвою моделі конструктора тощо. Також учасники мали змогу отримати інформацію про секції Волинської обласної МАН  та умови навчання.

До участі у науковому пікніку долучаються з кожним роком все більше манівців. З нетерпінням чекатимемо розкриття нових секретів фізики, хімії, науково-технічної творчості у наступних їхніх розробках!