Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Завершився XV Всеукраїнський турнір юних інформатиків : Волинська обласна Мала академія наук
Завершився XV Всеукраїнський турнір юних інформатиків

З 27 по 31 жовтня 2016 року на базі навчально-оздоровчого комплексу «Ерудит» Кременчуцького педагогічного коледжу імені А. С. Макаренка відбувся фінальний етап XV Всеукраїнського турніру юних інформатиків.

Протягом п’яти діб учасники 16 команд демонстрували свої знання, вміння у сфері ІТ-технологій. На турнір завітали команди з Києва, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Кіровоградської, Полтавської (2 команди), Харківської (7 команд), Хмельницької, Чернівецької областей.

Турнір передбачав три етапи: захист задачі-проекту, що була виконана як домашнє завдання, розробка і захист задачі-проекту під час турніру та розв’язування алгоритмічних задач. Для учасників турніру, керівників команд, членів журі було підготовлено насичену програму, якою передбачено, зокрема, ознайомлення з Кременчуком, його історико-культурними пам’ятками, поїздку макаренківськими місцями.

За підсумками двох турів волиняни увійшли у п’ятірку кращих команд. Однак, саме третій тур був вирішальним. Для омріяної перемоги волинській команді не вистачило лише чотирьох балів. Втім юні інформатики загорілися ідеєю перемогти наступного року, а відтак – напружено навчатись, здобувати нові знання у сфері інформатики та програмування.