Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Шлях до великої науки : Волинська обласна Мала академія наук
Шлях до великої науки

18 травня 2017 року на базі опорного освітнього закладу «НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» смт Голоби»  відбулася підсумкова науково-практична конференція «Шлях до великої науки». У конференції взяли участь слухачі наукового товариства «ГЕЛІОС», керівники наукових секцій, адміністрація закладу, представники громади та Волинської обласної МАН.

З вітальним словом до учасників звернулись – начальник гуманітарного відділу ОТГ Наталія Борисюк та директор гімназії Наталія Хом’як. Про стан науково-дослідницької роботи у закладі доповіла заступник директора з науково-методичної роботи гімназії Наталія Сахнюк.

У 2016-2017 н.р. шестеро гімназистів представили наукові доробки на обласний етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, двоє з них здобули перемогу у секції історичного краєзнавства - І місце, у секції фольклористики - ІІ місце. Команда гімназії зайняла ІІІ місце на обласному турнірі юних хіміків. Двоє учнів представляли Волинь на Всеукраїнському рівні. 16 школярів навчалися у віртуальній заочній школі Волинської обласної МАН, 7 з яких взяли участь у очній сесії. Учні гімназії стали учасниками підсумкової науково-практичної конференції слухачів  стаціонарних  секцій комунальної  установи “Волинська  обласна  Мала  академія  наук” “Юний науковець року” за підсумкам 2016-2017 навчального року.

Під час конференції 5 учнів закладу представили тези наукових пошуків з фольклористики, хімії, географії та математики. Досвід роботи із написання та представлення науково-дослідницької роботи презентувала керівник секції фольклористики – Валентина Гарбарук, вчитель української мови та літератури опорного освітнього закладу «НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» смт Голоби».

У підсумку конференції Лариса Мазурик, методист Волинської обласної МАН, відзначила актуальність та перспективність наукових досліджень юних слухачів, ґрунтовну роботу наукових керівників та адміністрації закладу з організації науково-дослідницької роботи у гімназії. Найактивніші учасники отримали пам’ятні призи з логотипом Волинської обласної МАН, а бібліотека наукового товариства поповнилась новою науковою літературою.

Вітаємо юне наукове товариство з потужним стартом на шляху до великої науки! Зичимо нових творчих здобутків та перемог!