Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

За знаннями до столиці : Волинська обласна Мала академія наук
За знаннями до столиці

19-20 травня 2017 року у м.Києві 30 учнів та педагогів Дубівської ОТГ, на чолі з головою новоствореної громади Романом Троцюком, взяли участь у семінарі-практикумі «Інноваційні підходи в організації науково-дослідницької діяльності МАН України», організованим національним центром «Мала академія наук України» та Волинською обласною МАН.

Знайомство з великою наукою розпочалось з відвідування Державного політехнічного музею при НТУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Продовженням програми стала презентація науковцями інженерно-фізичного факультету актуальних досліджень у галузі матеріалознавства. Тетяна Пещеріна, заступник директора НЦ «Мала академія наук України»  представила юним науковцям та їх наставникам діяльність МАН України, у виступі детально зупинилась на можливостях участі учнів у Всеукраїнських та Міжнародних наукових проектах. Після насиченої навчальної програми  на учасників чекала пізнавальна екскурсія м. Києвом, з великим захопленням дубівчани відвідали щедро квітучий ботанічний сад. Ввечері учасників  семінару гостинно зустрічав Міжнародний центр дитячої наукової творчості «MANLabCamp», що в Пущі Водиці.

Другий день семінару відбувся на базі лабораторного комплексу МАНлаб.  Ігор Чернецький, завідуючий відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАН», презентував можливості сучасних цифрових лабораторіях в організації науково-дослідницької діяльності учнів. Учасники семінару взяли участь у дослідницьких практикумах з фізики з використанням сучасних цифрових лабораторій.

Два дня перебування у м. Києві стали для всіх захоплюючим відкриттям нових пріоритетів у навчанні, можливостей реалізації себе як успішної особистості. Учасники щиро завдячують організаторам семінару та чекають на нові зустрічі!