Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Волинські школи Волинської обласної МАН: на крок ближче до успіху : Волинська обласна Мала академія наук
Волинські школи Волинської обласної МАН: на крок ближче до успіху

Нарешті розпочалися довгоочікувані канікули. Сонце, теплий вітер, смачні ягоди, чудова погода та ще й вільного часу вдосталь. Все це тішить школярів, які насолоджуються звичайним, дещо розміреним відпочинком. Але літо – це не тільки пляжі, пікніки і прогулянки, але й можливість здобути нові знання та досвід, відкрити в собі зерна таланту. Це чудово розуміють учасники літніх шкіл Волинської обласної Малої академії наук, які розпочали свою роботу 17 червня 2017 року.

Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної Сотні, який гостинно прийняв слухачів літніх шкіл, став на тиждень другою домівкою для МАНівців.

Юні хіміки й біологи, журналісти, економісти, історики, програмісти та робототехніки – усього 44 розумних, наполегливих та неординарних особистостей, об’єднаних спільною метою. Кожен із них щиро любить науку, не боїться жодних перешкод і має свою велику мрію, яка обов’язково здійсниться.

Тиждень промайнув зовсім непомітно. Захоплюючі лекції та практичні заняття, екскурсії у лабораторії та комп’ютерні центри, спілкування з кращими вченими Волині, методистами, психологами Волинської обласної МАН допомогли всім поглибити знання та розширити свій кругозір. Психологічні тренінги сприяли розвитку комунікативних навичок, вчили працювати у команді, вирішувати проблеми спільними зусиллями і прагнути саморозвитку. Дозвілля також було насиченим та різноманітним, адже керівники профільних шкіл підготували справжній калейдоскоп заходів і подій. Школярі побували на Волинському телебаченні та у замку Любарта, розважались у STRIKE CITY” і захоплено спостерігали за драматичною виставою “Каса Маре” у театрі. Старшокласникам випала нагода взяти участь у цікавих іграх, квесті, святі української народної пісні, турнірі юних науковців.

Враження, отримані у літніх школах, –  просто незабутні. Нові друзі та наставники, різноманітний матеріал, теорія і практика – воєдино! За ці 7 днів кожен знайшов однодумців і став ще більш досвідченим у своїй галузі. І хоча все хороше закінчується дуже швидко, але можемо бути певні – юні науковці Волині вже стали ближчими накрок до успіху.

Неодмінно повернемося у літні школи МАН наступного року!

Катерина Василенко, учениця 9 класу
навчально-виховного комплексу
“Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія” №2
м. Каменя-Каширського Волинської області,
учасниця обласної літньої школи з журналістики

 

Фотоальбом літніх шкіл