Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

«МАН-Юніор»: Всеукраїнський семінар-практикум координаторів : Волинська обласна Мала академія наук
«МАН-Юніор»: Всеукраїнський семінар-практикум координаторів

10-12 жовтня 2017 року на базі Міжнародного Центру  дитячої творчості MANLAB.CAMP, що у м. Києві, відбувся Всеукраїнський семінар-практикум координаторів Всеукраїнського інтерактивного конкурсу «МАН-Юніор» «Інноваційні підходи в організації навчально-дослідницької діяльності учнів-членів МАН».

У ньому взяла участь методист відділень історії, філософії та суспільствознавства Волинської обласної МАН Юлія Левчук.  Тридцять учасників, регіональних координаторів конкурсу «МАН-Юніор», поспілкувались щодо методики і деталей організації інтелектуального змагання, яке щороку набирає обертів, активізуючи науково-дослідницьку діяльність школярів 5-11 класів.

Це були два інтенсивні дні обміну досвідом, обговорень наявних проблем і подальших перспектив. Організатори підготували для учасників надзвичайно насичену програму, яка охоплювала і активну роботу, і культурний відпочинок.

Запрошені на зустріч науковці наголосили, що завдання конкурсу потребують логіки, нестандартного мислення, здатності аналізувати й порівнювати. Тому при підготовці школярів необхідно враховувати усі фактори.

Круглий стіл продовжувався обговоренням проблеми та перспективи навчального процесу, ділилися досвідом з регіонів, обговорювали критерії успішних наукових експериментів. Чимало йшлося про те, що основним завданням освіти є не просто навчити, а виховати людину із власною точкою зору.