Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Вітаємо з перемогою – ІІІ місцем юних філософів Волині на ІV Всеукраїнській олімпіаді з філософії для школярів : Волинська обласна Мала академія наук
Вітаємо з перемогою – ІІІ місцем юних філософів Волині на ІV Всеукраїнській олімпіаді з філософії для школярів

16 - 18 листопада в м. Києві відбулася ІV Всеукраїнська олімпіада з філософії для школярів, яку організували НЦ «Мала академія наук України» та факультет філософської освіти і науки НПУ імені М.П. Драгоманова задля популяризації філософської освіти та заохочення молоді до творчого, креативного і критичного мислення. Захід був приурочений щорічному святкуванню Всесвітнього дня Філософії, що відзначається у третій четвер  листопада.

Насиченою була програма олімпіади, окрім презентації себе та свого регіону, написання філософського есе, всі учасники мали змогу відвідати проектний захід TEENS ECO IT-SPACE, що відбувався в інноваційному  центрі  iHUB. Саме тут відбувалася жвава дискусія про нагальні питання, які хвилюють сучасну молодь. Так, воркшоп «Екологічна свідомість та ІТ-технології» дозволив учням пофілософувати на питання впливу інформаційних технологій на людину та екологічну ситуацію в світі та запропонувати шляхи їх вирішення, поділившися оригінальними ідеями.

Участь в олімпіаді брали 42 учні представляючи 21 область України, які пройшли відбірковий заочний етап.

На Всеукраїнському рівні за перемогу боролися і юні філософи Волині:

1. Пеньковська Софія Максимівна учениця 11 класу Луцького НВК № 9

2. Галалюк Владислава Іванівна учениця 11 класу Рокинівського НВК

3. Решетник Денис Олегович учень 10 класу Луцького НВК №9

4. Козун Ірина Сергіївна учениця 11класу ООЗ «НВК “ЗОШ І–ІІІ ступенів- ліцей”» с. Зимне, Волинської області.

Темою цьогорічної олімпіади була «Екологічна свідомість». Учасники знову змагалися в майстерності написання філософського аналітичного есе на задану цитату. Так, всі представники були поділені на три категорії: 8 - 9 класи, 10 - 11 класи україномовна група та 10 - 11 класи англомовна група. Тому, виборовши треті місця англомовній групі Козун Ірина та Решетник Денис проявили не лише вправність у філософуванні, вмінні написання есе, але й знанні англійської мови.

Вітаємо наших преможців і бажаємо нових творчих здобутків! І хай мудрість завжди буде з Вами!!!