Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Креативний простір від “Агентів змін” : Волинська обласна Мала академія наук
Креативний простір від “Агентів змін”

Усе починалося з есе на тему “Чому мрії одних змінюють світ, а мрії інших залишаються лише мріями?”

І ось з 19 по 23 листопада 2017 року в м. Києві, у Міжнародному центрі дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP відбувся ІV етап школи громадської і волонтерської участі та патріотичного виховання “Агенти змін”. Захід згуртував не тільки цьогорічних учасників, а й випускників проекту “Агенти змін” 2015, 2016 років, які продовжують займатися громадською діяльністю, втіленням своїх ідей.

Серед учасників були й волинські школярі: Романюк Анна, учениця 11 класу комунального закладу “Луцький навчально-виховний комплекс “Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського” Луцької міської ради Волинської області”, та Співаченко Іванна, учениця 10 класу опорного закладу навчально-виховного    комплексу   “Загальноосвітня   школа   І-ІІІ  ступенів – гімназія” смт Турійськ Турійського району Волинської області.

Програма школи,  як завжди, була насиченою. Учасники спробували реалізувати масштабніші ідеї, презентували нові концепції проектів у сфері соціального бізнесу, благодійних та волонтерських проектів. Мали можливість отримати експертні коментарі від підприємців та координаторки освітніх проектів GoFundEd Олени Шульги.

“Агенти змін” також відвідали Київський пансіонат ветеранів праці. Побували у благодійному магазині Laska Store, де дізналися, як функціонує соціальне підприємництво. Мали можливість спостерігати за театральним перфоменсом у рамках Міжнародного дня корупції.

Особливою для школярів стала участь у “Найбільшому уроці у світі”, який відбувся в офісі UNICEF Ukraine. Під час уроку “агенти” дізналися про  цілі сталого розвитку, що були прийняті Генеральною асамблеєю ООН: 17 глобальних цілей, які мають на меті викорінити бідність, подолати нерівність та несправедливість та зупинити зміну клімату до 2030 року. Школярі мають на меті провести такі уроки у школах своїх міст та селищ.

“Агенти” також приєдналися до міжнародного флешмобу, присвяченого Всесвітньому дню дитини!

“Чотири етапи школи – це щось фантастичне! – ділиться враженнями Співаченко Іванка. – Тебе ніби викрали і помістили в інший всесвіт на іншу планету. На цій планеті ти сам встановлюєш правила, генеруєш ідеї, переймаєш і ділишся досвідом, отримуєш задоволення від процесу та людей, котрі тебе оточують. За ці  дні ми всі стали величезною і дружною сім’єю, що називається “Агенти змін”.

Бажаємо учасникам школи продовжувати засновувати та розвивати нові ініціативи, спрямовані на вдосконалення життя громади школи, району, села чи міста у реаліях українського сьогодення.