Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

VІІI Всеукраїнська науково-технічна виставка-конкурс молодіжних інноваційних проектів “Майбутнє України” : Волинська обласна Мала академія наук
VІІI Всеукраїнська науково-технічна виставка-конкурс молодіжних інноваційних проектів “Майбутнє України”

З 21 по 23 листопада 2017 року у м. Києві  на базі Міжнародного виставкового центру  зібралося понад 100 МАНівців, щоб презентувати свої науково-технічні проекти і розробки на виставці-конкурсі “Майбутнє України”.

Захід  проводився  за сімома  номінаціями: “Електроніка і приладобудування”, “Матеріалознавство та перспективні технології”, “Машинобудування”, “Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології”, “Екологія та ресурсозбереження”, “Технічна творчість та винахідництво” і “Робототехніка та робототехнічні системи”. Виставка-конкурс відбувалася на одному майданчику з ІІ Міжнародним форумом “Innovation Market” – місцем зустрічі винахідників, виробників провідних інноваційних технологій, стартаперів з підприємцями, зацікавленими в технологічному оновленні виробничих процесів; акселераторами інвестиційних проектів; експертами в різних галузях економіки.

Від Волинської області на виставку було представлено шість робіт. За підсумками  стендового (постерного) захисту волиняни вибороли три призових місця:

- І місце  – Шумаков Максим, учень 11 класу Княгининівської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів “Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки” Волинської обласної ради у номінації “Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології”;

- ІІІ місце - Свереда Микола, учень 11 класу комунального закладу “Луцький навчально-виховний комплекс “Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського” Луцької міської ради Волинської області” у номінації  “Технічна творчість та винахідництво”;

- ІІІ місце - Левак Олександр, учень 10 класу комунального закладу “Луцький навчально-виховний комплекс “Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського” Луцької міської ради Волинської області” у номінації  “Машинобудування”.

Під час заходу учасники мали можливість поспілкуватися з Грегом  Олсеном, американським  вченим, винахідником, третім космічним самофінансованим туристом у світі. Також всі учні отримали сертифікат учасника ІІ Міжнародного форуму “Innovation Market”.