:

̲

, ! :
, !

Право і справедливість полягають у тому,
щоб кожний мав і робив своє так, аби
ніхто не мав чужого і не позбавлявся свого
Конфуцій

5 грудня 2017 року в рамках Всеукраїнського тижня права, напередодні Дня прав людини Волинською обласною Малою академії наук проведено круглий стіл “Я і поліція”.

Круглий стіл відбувся на базі юридичного факультету Східноєвропейського університету імені Лесі Українки за участю слухачів, керівників секції. З манівцями спілкувалися Єлов Віталій Андрійович, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області, Яцук Андрій Віталійович, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності, та Носкова Людмила Іванівна, начальник відділу Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Відповідно до ст.59 Конституції України кожен має право на правову допомогу, тому слухачів було проінформовано про систему безоплатної правової допомоги в Україні, акцентовано увагу, куди звертатися для захисту та реалізації своїх гарантованих державою прав.

Слухачам було наголошено, що у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини. У ній закріплене визнання того, що основні права та свободи властиві всім людям та є невід’ємними для кожної людини, кожна людина народжується вільною і рівною у своїй гідності і правах. Під час заходу переглянуто відео-ролики, які в ігровій формі підвищували рівень знань про права людини, що закріплені на міжнародному та національному рівнях. Учасники дискутували про роль держави у забезпеченні дотримання прав людини, діяльність Національної поліції України у певних ситуаціях.

 

Засідання круглого столу завершилося ствердженням: “Забезпечення прав і свободи людини та громадянина є основним критерієм соціальної справедливості та законності”.