Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Визначено переможців обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт : Волинська обласна Мала академія наук
Визначено переможців обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт

4 лютого 2018 року в м. Луцьку відбувся фінальний тур ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. У конкурсі взяли участь 545 учнів наукових товариств області, які змагалися у 63 секціях 12 наукових відділень. Двадцять двоє з них підготували відразу по два наукові дослідження.

Конкурс-захист багаторівневе інтелектуальне змагання. Найкращих юних науковців досвідчене журі обирало за результатами якості наукової роботи, рівня знань з базової дисципліни та публічного захисту. Найвагомішими критеріями у визначенні переможців були – актуальність та практична цінність дослідження, оригінальність, критичність мислення та самостійність у проведенні наукових пошуків. Учні активно дебатували під час захисту, приємно дивували присутніх обізнаністю з тем наукових робіт інших учасників секції. Водночас майстерна постановка запитання учнем дозволяла розкрити як рівень конкурсанта, який запитує, так і того, хто відповідає.

Загалом члени журі відзначили високий рівень мотивації школярів займатися науковою діяльністю, проводити цікаві та актуальні розвідки.