Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Турнірному руху юних істориків на Волині – 20 років! : Волинська обласна Мала академія наук
Турнірному руху юних істориків на Волині – 20 років!

18 березня у м. Луцьку відбувся ХХ обласний турнір юних істориків.

У ювілейному інтелектуальному змаганні брали участь 16 команд з Горохівського, Ківерцівського, Іваничівського, Камінь-Каширського, Локачинського, Луцького, Любомльського, Маневицького, Ратнівського районів, міст Володимира-Волинського, Ковеля, Нововолинська, Луцька, Волинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради, Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою  імені Героїв Небесної Сотні та Нововолинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради. Оцінювали юних істориків науковці факультету історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

В результаті напружених, однак цікавих турнірних боїв відразу дві команди – м. Ковеля та Луцького НВК № 9 вибороли І місця! Журі одностайно високо оцінили майстерність цих команд і виставлені бали співпали до сотих.

Срібну нагороду у турнірі здобула команда НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 – гімназія» смт Іваничі. Треті місця посіли команди Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, міста Володимира-Волинського та Ратнівського району.

Переможцями індивідуального рейтингу ХХ обласного турніру юних істориків визнано:

 І місце –Терпіль Анастасія, учениця 9 класу Луцького НВК № 9;

 ІІ місце:

  • Пархомчук Анатолій, учень 11 класу Ковельської СШ № 1;
  • Пеньковська Софія, учениця 11 класу Луцького НВК № 9;
  • Калабська Ірина, учениця 11 класу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні;

ІІІ місце:

  • Козак Ілля, учень 10 класу Луцького НВК № 9;
  • Косенков Дмитро, учень 10 класу Ковельської міської гімназії імені Олени Пчілки;
  • Червінська Софія, учениця 10 класу НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 – гімназія» смт Іваничі.

Вітаємо переможців обласного турніру юних істориків та їх наставників з інтелектуальним визнанням та маємо впевнену надію на перемогу команди Волинської області у фінальному етапі Всеукраїнського турніру юних істориків, що відбудеться у квітні в м. Вінниці!