Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Відбувся Всеукраїнський семінар-практикум : Волинська обласна Мала академія наук
Відбувся Всеукраїнський семінар-практикум

22-24 травня у м. Ужгород (Закарпатська область) відбувся Всеукраїнський семінар-практикум методистів територіальних відділень Малої академії наук України «Історична освіта як інструмент формування суспільної свідомості учнів МАН України: регіональні особливості».

У семінарі взяли участь представники з 19 регіонів України.

Під час заходу учасники мали змогу ознайомитися з досвідом роботи Закарпатського територіального відділення Малої академії наук у роботі з обдарованими дітьми. Цікавими були доповіді науковців,  педагогів на круглих столах, що стосувалися як загальних так і вузькогалузевих теоретичних питань. Важливо відзначити, що на особливу увагу заслуговують практичні поради у написанні наукових робіт з історії України, історичного краєзнавства та всесвітньої історії. Жваву дискусію та обговорення викликали питання, що стосувалися сучасних підходів у історичних дослідженнях.

У рамках заходу було ознайомлено з роботою  Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді та відвідано історико-культурну пам’ятку «Невицький замок».

Всі учасники семінару мали нагоду побувати на екскурсії у Музеї народної архітектури і побуту. Його директор, доцент кафедри історії України ДВНЗ «Ужгородський національний університет», кандидат історичних наук Василь Коцан ознайомив учасників семінару з історією створення музею і використання учнями фондів для написання науково-дослідницьких робіт МАН.

Освітяни за час проведеного заходу отримали позитивний досвід, ідеї, які можуть втілити в своїх позашкільних закладах, а також нові знайомства та враження, які так важливі у подальшій роботі