Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Конкурс учнівських творчих робіт “Я – журналіст!” : Волинська обласна Мала академія наук
Конкурс учнівських творчих робіт “Я – журналіст!”

Запрошуємо учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів до конкурсу “Я – журналіст!”, організатором якого є Видавничий дім “ОГО”!

Щоб взяти участь у конкурсі,  потрібно до 10 листопада 2018 року надіслати власну творчу роботу на електронну адресу, вказану в умовах Конкурсу. Обсяг - не більше 2 сторінок формату А4 (для статті), не більше 10 фотографій (для фотороботи) або тривалістю не більше 5 хвилин (для відеороботи) на одну із трьох тем (на вибір):

  • “Цікаве — поряд” (тема передбачає розповідь про певне цікаве місце (місця) або певну цікаву людину (нашого сучасника) у своєму населеному пункті, які учень хотів би показати туристу, котрий приїхав  з іншого регіону, або з якою хотів би його познайомити);
  • “Моя школа - найкраща” (тема передбачає висвітлення учнем історії та сучасності свого навчального закладу, здобутків його учнівського та/або педагогічного колективу; в тому числі, можливо, через розповідь про конкретних особистостей, які творили або творять минуле або сучасність закладу; твір повинен містити обгрунтування, чому, на думку учня, його навчальний заклад заслуговує на загальне визнання). У випадку, якщо навчальний заклад має іншу назву, ніж «школа», формулювання теми самостійно змінюється учнем відповідно до змісту роботи;
  • «Дякую батькам» (тема передбачає розповідь учасника про своїх батьків або інших близьких родичів, старших за учня (дідусів, бабусь тощо); про їхні життєві уроки, досвід, мудрість; про позитивні приклади у житті, за які учень вдячний своїм рідним). У випадку розповіді не про батьків, а про інших родичів формулювання теми самостійно змінюється учнем відповідно до змісту роботи.

Окремих вимог щодо типу та розміру шрифтів, відступів, кількості друкованих символів у текстових роботах немає.

Творчі роботи приймаються у трьох номінаціях:

- стаття (твір);

- фоторобота (фотографія або серія фотографій);

- відеоробота (відеоролик або фільм).

Переможці визначатимуться у кожній із номінацій.

До творчої роботи (незалежно від номінації) учасник Конкурсу обов'язково додає (окремим файлом) есе довільної форми обсягом до 1 друкованої сторінки формату А 4 на тему “Чим мене приваблює професія журналіста”.