Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

«Тільки математика, як яскрава зірка, блищить переді мною і на неї всі мої сподівання» : Волинська обласна Мала академія наук
«Тільки математика, як яскрава зірка, блищить переді мною і на неї всі мої сподівання»

Ці слова належать видатному українському математику Георгію Феодосійовичу Вороному, чиї праці застосовуються в комп’ютерній графіці, геометричному моделюванні, конструюванні роботів та побудові географічних інформаційних систем. В Англії поняття про діаграми Вороного введено у програми шкільної освіти, в той час як на Батьківщині ім’я вченого довгий час замовчувалося.

21 листопада 2018 року у відділенні математики Волинської обласної Малої академії наук було проведено круглий стіл, приурочений 150-річчю від дня смерті Георгія Вороного. Юних математиків ознайомили з основними віхами біографії вченого та  його творчим доробком. На завершення заходу серед учнів було проведено вікторину, переможці якої отримали призи.

Хай настановою для юних манівців стане ще один вислів славетного математика: «Я знаю, я твердо вірю, що на ґрунті наукової діяльності і тільки на ньому я знайду своє щастя».