Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

ІХ Всеукраїнська виставка-конкурс молодіжних інноваційних проектів “Майбутнє України” : Волинська обласна Мала академія наук
ІХ Всеукраїнська виставка-конкурс молодіжних інноваційних проектів “Майбутнє України”

З  21 по 23 листопада 2018 року в місті Києві в рамках III Міжнародного форуму “Innovation Market” відбулася ІХ Всеукраїнська виставка-конкурс молодіжних інноваційних проектів “Майбутнє України”. Виставка проводилась у форматі стендового захисту  за  сімома номінаціями: “Електроніка та приладобудування”, “Матеріалознавство та перспективні технології”, “Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології”, “Екологія та ресурсозбереження”, “Роботехніка та роботехнічні системи”, “Машинобудування” і “Технічна творчість та винахідництво”. На виставці-конкурсі було представлено понад сотню робіт з різних куточків України.  

Волинські манівці представляли свої роботи у шести номінаціях, з яких у двох вибороли призові місця.

Левак Олександр, слухач секції Волинської обласної МАН, учень 11 класу комунального закладу “Луцький навчально-виховний комплекс “Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського” Луцької міської ради Волинської області” з розробкою “Проектування та виготовлення багатофункціонального універсального верстата”, за одностайним рішенням журі,  посів І місце у номінації “Машинобудування”.

Скорубський Дмитро, слухач секції Волинської обласної МАН, учень 9 класу опорного закладу загальної середньої освіти “Жидичинський ліцей Жидичинської сільської ради Ківерцівського району Волинської області”, з роботою “ Використання паперових відходів для отримання “рідких шпалер” отримав ІІ місце у номінації “Матеріалознавство та перспективні технології”.

Окрім дипломів, переможці виставки отримали грошові гранти на підтримку їхньої наукової діяльності: за перше місце – п’ять тисяч гривень, друге – три тисячі гривень.

Приємною несподіванкою для учасників ІХ Всеукраїнської виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів “Майбутнє України” стала зустріч з Лілією Гриневич, міністром освіти і науки України, яка відвідала стендовий захист дослідницьких проектів слухачів Малої академії наук України. 

Також під час виставки-конкурсу “Майбутнє України” юні манівці мали можливість ознайомитися з розробками своїх однолітків, оглянути експозиції Міжнародного форуму “Innovation Market”, відвідати профільні майстер-класи та різноманітні тематичні лекції.

Вітаємо переможців виставки-конкурсу “Майбутнє України”! Зичимо нових винаходів та творчих досягнень!