Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Обіймаючи горизонт словом… «Літературна вітальня» у Волинській обласній МАН : Волинська обласна Мала академія наук
Обіймаючи горизонт словом… «Літературна вітальня» у Волинській обласній МАН

27 листопада 2018 року на «Літературній вітальні», яка є традиційним завершенням обласного заочного конкурсу юних літераторів Волині, у залі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва зібралось більше  сотні талановитих старшокласників та їхніх наставників.

На захід були запрошені заступник начальника – начальник відділу дошкільної, загальної середньої та вищої освіти управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Соломіна Тетяна Іванівна, директор Волинської обласної МАН Толстіхіна Галина Андріївна, директор Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Єфремова Алла Сизонтівна.

Творчий діалог з учасниками «Літературної вітальні» провели відомі письменники Волині: Ляснюк Ольга Леонтіївна, Горик Ніна Петрівна, Пашук Олена Вікторівна, Штинько Валентина Сергіївна, Занюк  Лариса Віталіївна, Ковальчук Олеся Григорівна.

На святі відбулась презентація збірки «Слово обіймає горизонт», до якої увійшли кращі твори юних поетів, прозаїків, казкарів, журналістів. Автори відтворили у слові те, що глибоко запало в душу: красу рідного краю, любов та журбу, біль і смуток, розлуку й довгождані зустрічі.

Тепла атмосфера мистецької імпрези об’єднала залюблених у слово школярів, окрилила натхненням на подальшу творчість.

Отож творчий простір Волині поповнився новими ідеями, іменами, задумами. Бажаємо усім, хто тримає в руці перо, радості від творчої натхненної праці, усвідомлення усієї міри відповідальності за випущене у світ слово, витонченої образності та глибинної думки! Невичерпного джерела творчої енергії та повсякчасного натхнення!