Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

ХV обласний турнір юних журналістів: «інтелектуальна пригода» в житті школярів : Волинська обласна Мала академія наук
ХV обласний турнір юних журналістів: «інтелектуальна пригода» в житті школярів

17 березня 2019 року управлінням освіти, науки та молоді облдержадміністрації, Волинською обласною Малою академією наук на базі факультету філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки було проведено ХV обласний турнір юних журналістів.

Турнір об’єднав молодь захопленням журналістикою, пошуком цікавої інформації на актуальні проблеми сучасних ЗМІ. У заході взяли участь 15 команд з районів та міст області.

Юні пошуковці в інтелектуальному змаганні розкривали суть важливих для журналіста понять, порівнювали, переконували, полемізували, щоб у суперечці знайти істину. Особливо гаряча дискусія виникла під час розгляду питань про «інформаційні війни», телевізійну документалістику, «нішеві» телеканали та радіостанції, баланс позитиву та негативу в українських телевізійних програмах новин. А ще учасникам довелось розробити концепцію друкованого видання, присвяченого 15-річчю Всеукраїнського турніру юних журналістів, створити матеріал про важливу подію у навчальному закладі у форматі лонгріду, взяти участь у прес-турі «Сім чудес нашого регіону».

Після напружених боїв пальму першості розділили між собою команди навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» № 2 м. Каменя-Каширського Волинської області та Волинського наукового ліцею-інтернату Волинської обласної ради. Срібло отримали команди міст Луцька та Володимира-Волинського. ІІІ місце здобули команди Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, Луцького району та наукового учнівського товариства «Оріон» м. Нововолинська.

Вітаємо команди-переможці та їхніх наставників! Подальшого творчого зростання, якнайшвидшого втілення наукових задумів у життя!