Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Юним інформатикам про видатних інформатиків України : Волинська обласна Мала академія наук
Юним інформатикам про видатних інформатиків України

21 травня 2019 року у відділенні комп’ютерних наук відбувся освітній захід «Видатні інформатики України». 
Головна мета заходу – сконцентрувати увагу слухачів МАН на особистому внеску та ролі українських вчених, програмістів у розвиток світової інформатики та програмування. 

Зокрема, учні дізналися про Сергія Лeбедєва – вченого, академіка, творця першого в континентальній Європі комп'ютера; Віктора Глушкова - вченого, першого розробника комп'ютерної техніки, автора фундаментальних праць у галузі кібернетики, математики і обчислювальної техніки; Бориса Малиновського - український вченого-комп'ютерника, який досліджував можливість використання магнітних елементів у електронно-обчислювальній машині «МЕОМ», розробленій під керівництвом академіка; Катерини Ющенко, яка написала перші програми для першої ЕОМ та інших вчених. 

Водночас слухачів ознайомили з діяльністю програмістів, випускників Волинської обласної МАН, які на сьогодні працюють у провідних вітчизняних та зарубіжних ІТ-компаніях. Серед них – Тарас Щегельський, Остап Андрусів, Ігор Степанян та інші. 

Щорічно у відділенні комп’ютерних наук навчається близько сотні юних інформатиків, найкращі з них стали переможцями обласних та Всеукраїнських конкурсів, турнірів, олімпіад. Троє вихованців відділення – Хвиль Тарас, Люк Роман та Галина Падалко отримали Свідоцтво права на твір.