Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

IV Всеукраїнський фестиваль інновацій. Конкурс проектів : Волинська обласна Мала академія наук
IV Всеукраїнський фестиваль інновацій. Конкурс проектів

16 травня 2019 року в Торгово-промисловій палаті України відбувся конкурс проектів IV Всеукраїнського Фестивалю інновацій, у програмі якого було одразу 3 конкурси – ІТ стартапів, технологічних стартапів та інноваційних проектів. Мета Фестивалю – популяризувати розробки українських вчених та інноваторів, а також залучити інвесторів до розвитку перспективних проектів. Девіз заходу – “SCALE UP UKRAINIAN INNOVATIONS!” (Масштабуй українські інновації!). 

На конкурс від 122 організацій подано рекордну кількість заявок – 250. Упродовж березня фахові експерти вивчали подані проекти та відібрали з них 60 фіналістів, по 20 у кожній номінації. За результатами відбору проект “Автоматизована система для озвучування туристично-інформаційних таблиць” став фіналістом Фестивалю. Проект представляла команда у складі: Мартинюка Олександра Семеновича, доктора педагогічних наук, професора кафедри експериментальної фізики та інформаційно-вимірювальних технологій СНУ імені Лесі Українки, Мартинюка Олександра, аспіранта кафедри експериментальної фізики та інформаційно-вимірювальних технологій СНУ імені Лесі Українки, Коцішевського Володимира, магістранта кафедри експериментальної фізики та інформаційно-вимірювальних технологій СНУ імені Лесі Українки,  Грабця Назара, слухача секції “Електроніка та приладобудування” Волинської Малої академії наук України, учня 10-го класу Волинського наукового ліцею-інтернату Волинської обласної ради.

Журі було сформовано з представників венчурного бізнесу, бізнес-інкубаторів, асоціацій промислових підприємств. Під час заходу відбувались  презентації проектів у демо-зоні Фестивалю, навчальні тренінги з питань інноваційної діяльності, IP-Marathon, інформаційний день від Єврокомісії / ЕаР PLUS | Horizon 2020 Info Day.

Команда Східноєвропейського національного університету та Волинської МАН на високому професійному рівні англійською мовою представила проект, отримала схвальні відгуки фахівців та пропозиції щодо практичного впровадження проекту.