Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Літо з мелодією природи : Волинська обласна Мала академія наук
Літо з мелодією природи

Спекотний літній період пройшов дуже продуктивно для молодих науковців-біологів, які мали змогу попрацювати в лабораторному комплексі Bio-Lab, з 18 по 24 червня у м. Києві на базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості НЦ «МАНУ» 

Зубашенко Богдана, учениця 10 класу Луцької гімназії №21 та Шуляка Максим, учень 10 класу Волинського наукового ліцею, переможці Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, стали учасниками Всеукраїнської літньої біологічної школи.

Основним напрямом школи була фізіологія рослин. На лекційних  та лабораторних заняттях розглядались такі поняття, як: алелопатія, процеси фотосинтезу та клітинного дихання, явище рослинного імунітету і температурну стійкість рослин.

Також юні біологи експериментально змогли провести мікрохімічний аналіз води, виділити рослинні пігменти методом Клауса, визначити вміст нітратів у фруктах та овочах.

Учасники  школи з Волині відзначили насиченість  програми літньої школи, та головне, можливість  поспілкуватись з однолітками закоханими у біологію з усіх куточків України.