Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

І відпочинок, і навчання - ХХIV Міжнародна школа-семінар «Спектроскопія молекул і кристалів» : Волинська обласна Мала академія наук
І відпочинок, і навчання - ХХIV Міжнародна школа-семінар «Спектроскопія молекул і кристалів»

З 25 по 30 серпня 2019 року в місті Одеса у селищі Савіньон-1 на оздоровчо-спортивній базі відпочинку Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова відбулася XXIV Міжнародна школа-семінар «Спектроскопія молекул і кристалів».

Учасниками школи-семінару  від Волинської області стали юні манівці:  Пішова Поліна, учениця 10 класу Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 Луцької міської ради Волинської області, та Вітер Ольга,  учениця 9 класу комунального закладу «Луцька загальноосвітня  школа І-ІІІ ступенів №16 Луцької міської ради».  

Під час  школи юні фізики мали чудову можливість поєднувати лекційні заняття з активним відпочинком на морському узбережжі.

Лекційні заняття для обдарованої молоді проводили провідні викладачі фізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Цікаві лекторії з демонстрацією пізнавального матеріалу на великому екрані презентували учням МАН член-кореспондент Національної академії наук України, директор Інституту фізики НАН України Михайло Бондар, керівник відділу фізики біологічних систем Інституту фізики НАН України Галина Довбешко, а також провідний науковий співробітник Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України Лонгін Лисецький.

“Міжнародна школа-семінар «Спектроскопія молекул і кристалів», стверджує Поліна, – це чудова можливість для школярів та студентів представити свою наукову роботу професорам і вченим з багатьох країн та знайти однодумців з різних куточків України, поспілкуватись з науковцями у неформальній  обстановці”.