Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Семінар-практикум «Організація навчально-дослідницької діяльності учнів з використанням наукового та інженерного підходів», : Волинська обласна Мала академія наук
Семінар-практикум «Організація навчально-дослідницької діяльності учнів з використанням наукового та інженерного підходів»,

В рамках Всеукраїнського науково-освітнього проєкту «Впровадження інноваційних освітніх технологій в системі МАН України» Національного центру «Мала академія наук» 24-25 жовтня 2019 року в м. Києві відбувся  семінар-практикум «Організація навчально-дослідницької діяльності учнів з використанням наукового та інженерного підходів», в якому взяли участь вчителі біології, фізики та учні-слухачі «Волинської обласної Малої академії наук».

Учасників семінару привітала заступник директора з навчально-виховної роботи Пещеріна Тетяна Вікторівна.

Під час навчального тренінгу в «Bio Lab» – сучасній біологічній лабораторії вчителі-біологи мали можливість оволодіти сучасними молекулярно-генетичними методами дослідження, зокрема, генетичної трансформації, проведення аналізу каріотипу людини, виготовлення мікропрепаратів хромосом рослин та вивчення  їх за допомогою світлового мікроскопа.

Не менш насиченою та цікавою була програма у вчителів фізики, які мали змогу ознайомитися з  сучасним  лабораторним обладнанням провідних вітчизняних та світових виробників для вивчення фізичних явищ та процесів.

Для учнів організатори підготували цікаві досліди щодо пізнання навколишнього середовища – фітоіндикаційні дослідження екологічного  стану ґрунту, повітря.

Довершенням програми стала екскурсія по мальовничому древньому Києві.