Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Реалізація нового Закону про освіту: управління стратегією змін : Волинська обласна Мала академія наук
Реалізація нового Закону про освіту: управління стратегією змін

30 жовтня 2019 року на базі закладів освіти м. Ковеля відбувся обласний семінар-практикум для керівників закладів загальної середньої освіти на тему: «Реалізація нового Закону про освіту»: управління стратегією змін.

У семінарі взяли участь більш як півсотні директорів опорних освітніх закладів, ліцеїв, гімназій практично з усіх куточків Волині.

Досвідом з реформування освіти ділилися три школи м. Ковеля – СШ № 3, НВК № 13 та міська гімназія. Тематика програми семінару була наповнена презентацією різноманітних інноваційних технологій навчання, сучасних управлінських рішень в умовах НУШ. Організатори семінару щиро ділилися досвідом з колегами з питань освітніх можливостей автентичної школи, інноваційних аспектів діяльності закладів освіти, демократизації освітнього середовища, впровадження європейських стандартів у зміст освіти.

У ході семінару була представлена діяльність Волинської обласної МАН, як науково-освітнього ресурсу розвитку сучасного учня. Галина Толстіхіна, директор Волинської обласної МАН, у своєму виступі деталізувала можливості реалізації компетентнісного підходу у навчанні обдарованих дітей у системі МАН України. Окремо було презентовано діяльність наукових товариств учнів Ковельського НВК № 13 та Ковельської міської гімназії.

Традиційно Волинською обласною МАН усім учасникам семінару було надано пакет науково-методичних матеріалів.