Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Ювілейна Х Всеукраїнська виставка-конкурс молодіжних інноваційних проєктів “Майбутнє України” : Волинська обласна Мала академія наук
Ювілейна Х Всеукраїнська виставка-конкурс молодіжних інноваційних проєктів “Майбутнє України”

З  5 по 7 листопада 2019 року в місті Києві в рамках IV Міжнародного форуму “Innovation Market” відбулася Х Всеукраїнська виставка-конкурс молодіжних інноваційних проєктів “Майбутнє України”. Виставка проводилась у форматі стендового захисту  за  сімома номінаціями. На виставці-конкурсі було представлено понад сто двадцяти робіт з різних куточків України.  

Волинські манівці представляли свої роботи у шести номінаціях, з яких у двох вибороли призові місця.

Грабець Назар, слухач секції Волинської обласної МАН, учень 11 класу Волинського наукового ліцею-інтернату Волинської обласної ради, з розробкою “Автоматизована платформа для відбору зразків ґрунту”  посів ІІ місце у номінації “Робототехніка та робототехнічні системи”.

Приходько Андрій, слухач секції Волинської обласної МАН, учень 11 класу Волинського наукового ліцею-інтернату Волинської обласної ради,  з роботою “Автоматизований альт-азимутальний підвіс телескопа” отримав ІІІ місце у номінації “Електроніка та приладобудування”.

Окрім дипломів, переможці виставки отримали грошові гранти на підтримку їхньої наукової діяльності: за друге місце – три тисячі гривень, третє – півтори тисячі гривень.

Під час виставки “Майбутнє України” відбувся “Innovation Hachathon”, який підготували “UF Incubator” від НЦ “МАНУ” разом із генеральними спонсорами ‒ компаніями “Sempal” і “Everest”.  Відповідно до формату хакатону учасники виставки прийняли реальні виклики бізнесу, і майже всі вони стосувалися проблем екології. 7 викликів, 24 команди, 1 доба для підготовки і 3 хвилини, щоб презентувати свою ідею. Серед призів за найкращі рішення ‒ можливість стажуватися у компанії “Everest” та грошові інвестиції. За підсумками хакатону троє слухачів Волинської МАН отримали грошові винагороди від компанії “Sempal” та четверо учасників -  можливість стажуватися у компанії “Everest”.

Вітаємо переможців виставки-конкурсу “Майбутнє України” та “Innovation Hachathon”! Зичимо нових винаходів та творчих досягнень!