Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Інтелектуальні вихідні волинських школярів : Волинська обласна Мала академія наук
Інтелектуальні вихідні волинських школярів

 23 по 24 листопада 2019 року у м. Луцьку на базі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації та Волинською обласною Малою академією наук була проведена очна сесія для слухачів заочної віртуальної школи.

Учасниками сесії стало 82 школярі Волинської області, слухачі заочної віртуальної школи, переможці конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, турнірів, олімпіад.

Під час сесії юні біологи, хіміки, історики, географи, філологи, математики та фізики мали можливість здобути нові знання та досвід науково-дослідницької діяльності. Програмою сесії були передбачені лекції, практичні заняття та лабораторні роботи на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки під керівництвом науковців, практикум у Волинській філії державної установи “Інститут охорони ґрунтів України”, тренінги командної взаємодії, екскурсія-заняття до Волинського краєзнавчого музею.

У День пам’яті жертв голодоморів 23 листопада з учасниками очної сесії була проведена імпреза-реквієм “Голодомор в Україні: говоримо сьогодні, пам’ятаємо завжди…”. З учнями спілкувалася Титаренко Наталія Олександрівна, керівник секції теології, релігієзнавства та історії релігії. Учасники більш детальніше  дізналися про історичні події 1932-1933 років, факти про голодомор. Також мали можливість переглянули фрагмент фільму “Голодний Дух – День пам’яті жертв голодомору”, присвячений пам’яті мільйонів українців, вбитих Голодомором 1932-1933 років.

Формат очної сесії дав змогу школярам гармонійно поєднати навчання з відпочинком, знайти однодумців. Учасники сесії спостерігали за історичними подіями, що мали місце у Лучеську 1430 року напередодні так званої Луцької війни, на виставі “Присмерк” у Волинському обласному драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Пізнавати – справа креативних. Отож, юні науковці прагніть до знань, пізнавайте більшого та реалізуйтесь.