Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Форум освітніх змін : Волинська обласна Мала академія наук
Форум освітніх змін

21 лютого 2020 року відбудеться Форум освітніх змін, присвячений громадянській освіті для підлітків. Захід проводиться у рамках дворічного проєкту «Підлітки змінюють громади в Україні через громадянську освіту» – школа «Агенти змін. Діти».

Під час Форуму презентують інноваційні інструменти у роботі з молоддю для формування її активної життєвої позиції та здатності до самореалізації. Також проаналізують успішні практики впровадження громадянської освіти у світі і можливість застосування їх в Україні.

У межах Форуму освітніх змін обговорять шляхи взаємодії вчителів, батьків і дітей, а саме:

  • соціально-культурні тренди;
  • стереотипи про сучасних дітей;
  • партнерство вчителів і батьків;
  • психологічне здоров’я викладачів;
  • основи практики концентрації уваги.

Результати своєї роботи представлять учасники проєкту Школи «Агенти змін», яка розкриває потенціал дітей і дає їм змогу реалізувати власні ідеї. Минулого року учасники віком 13–16 років успішно втілили в життя 67 різноманітних заходів та проєктів по всій Україні.

Форум освітніх змін збирає зацікавлених педагогів і активістів, які зможуть отримати нові знання та розширити коло однодумців. За підсумками роботи Форуму будуть надіслані рекомендації до Міністерства освіти і науки України.

Проєкт «Підлітки змінюють громади в Україні через громадянську освіту» – «Агенти змін. Діти» реалізують: Центр політичних студій та аналітики «Ейдос», Національний центр «Мала академія наук України», Благодійний фонд «Агенти змін», Молодіжна ініціатива «Серце в долоньках» за фінансової підтримки Фонду демократії ООН (UNDEF) упродовж 2018–2020 років.

Участь у форумі безкоштовна. Місце проведення буде повідомлене після підтвердження реєстрації. П’ятдесяти найбільш вмотивованим учасникам з регіонів, які дадуть детальні відповіді на запитання анкети, буде компенсовано вартість проїзду до Києва та у зворотному напрямку.

Для реєстрації заповнюйте форму  Заявки на участь приймаються до 2 лютого 2020 року (23:59). Оголошення результатів – 4 лютого.