Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Перед одвічною таїною слова… «Літературна вітальня» у Волинській обласній МАН : Волинська обласна Мала академія наук
Перед одвічною таїною слова… «Літературна вітальня» у Волинській обласній МАН

Натхненне поетичне слово звучить по-особливому з уст молоді. «Літературна вітальня» - яскраве свідчення цього. Відзначення на ній переможців та лауреатів обласного заочного конкурсу юних літераторів Волині  є незмінною традицією.

Цьогоріч літературне свято відбулось 12 листопада 2020 року в режимі онлайн. Захід організовувся Волинською обласною МАН за підтримки управління освіти і науки облдержадміністрації, Волинської обласної організації Національної спілки письменників України.

З вітальним словом до учасників звернулись Соломіна Тетяна, заступник начальника-начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти управління освіти і науки облдержадміністрації, Михалюк Тетяна, директор Волинської обласної МАН.

«Літературна вітальня» об’єднала творчо обдарованих школярів з різних куточків Волині. Атмосфера чуттєвості, захоплення естетикою слова, небайдужість до книги допомогли  школярам відкрити власну творчість широкому колу  вдячних слухачів.

Волинь багата на мистецькі таланти. Тому серед запрошених гостей – відомі літератори нашого краю: Ніна Горик, Олена Пашук, Еліна Форманюк, члени Національної спілки письменників України, Лариса Занюк, член Національної спілки журналістів України.

За результатами конкурсу кращі учнівські твори увійшли до збірки “Перед магією слова”, яка була презентована на заході. Вона стала своєрідним символом, увібравши в себе юні думки, мрії, фантазії.

Поетичний вернісаж - надзвичайно чуттєва частина заходу. Юні поети під час декламування власних віршів намагались висловити глибокі емоції й переживання, осмислити випущені у світ рядки, збагнути навколишній світ. Кожен  знайшов собі поезію до душі, випробував свої крила у неосяжному небі творчості.

Кажуть: немає нічого прекраснішого і благороднішого на світі за утвердження красивого – у житті і, звичайно, у рідному слові. Тож бажаємо юним  авторам та їхнім наставникам завжди легкого, позитивного, правдивого слова, яке здатне наповнити світ добром! Успіхів та віри в себе!