Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Щось завжди відбувається вперше… : Волинська обласна Мала академія наук
Щось завжди відбувається вперше…

Щось завжди відбувається вперше: вперше приходиш в МАН, вперше пробуєш досліджувати, вперше пишеш наукову роботу, вперше апробуєш результати дослідження…

Для слухачки секції української мови Волинської МАН,  учениці 10 класу Луцького навчально-виховного комплексу «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського» Анастасії Косенко участь у Міжнародній науковій конференції молодих україністів і дослідників слов’янознавства, яка проходила 13 листопада 2020 року у Варшавському університеті (Польща), була також уперше.

Якщо зважити на те, що Анастасія була наймолодшою учасницею, а наукове товариство складалося не лише з магістрантів та аспірантів, а й досвідчених науковців, то випробування пройшло успішно. Першовиступ викликав жваве зацікавлення авдиторії. Доповідь про семантику лексеми МАТИ в посланнях Андрея Шептицького достойно була  представлена в контексті досліджень про сучасну медіалінгвістику, комунікативну лінгвістику, спортивний дискурс, онімний простір, порівняльні студії слов’янських мов.