Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Велике краєзнавче дійство осені : Волинська обласна Мала академія наук
Велике краєзнавче дійство осені

18  листопада 2020 року в онлайн–форматі відбулась ІІІ обласна   науково–практична конференція «Волинь і волиняни в історії та культурі України».

У великому краєзнавчому дійстві взяли участь більш як півсотні юних дослідників історії рідного краю.

Вперше, за угодою про співпрацю Волинським національним університетом імені Лесі Українки, до конференції  долучились студенти.

Тематика досліджень юних науковців торкнулась знакових для світу особистостей: Лесі Українки, Ігоря Стравінського, Євгена Сверстюка та інших, не менш значимих для Волині, постатей. Забуті та замовчувані сторінки нашої історії, минувшини і сьогодення, переплетені гордістю, шаною та сумом оживали у доповідях учнів. Насправді нація розпочинається з колиски і на рідному ґрунті.

З напутнім словом до юних дослідників звернулись Лариса Роговська, головний спеціаліст управління освіти і науки облдержадміністрації, Юрій Громик, проректор ВНУ імені Лесі Українки та Тетяна Михалюк, директор Волинської обласної МАН.

Унікальну інформацію, своєрідні майстер–класи з проведення наукових досліджень, учні та їх наставники отримали від топ–спікерів конференції, знаних науковців Волинського національного університету імені Лесі Українки – Світлани Богдан, Сергія Романова, Галини Малеончук  та Тетяни Яцечко–Блаженко.

Секційні засідання завершилися досить пізно. За результатами конференції видано збірник тез, а всі учасники отримали сертифікати.

Дякуємо усім небайдужим до долі Волині і України та запрошуємо всіх бажаючих до участі у конференції вже у 2021 році.