Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

«Серед усіх наук, що відкривають шлях до пізнання законів природи, найвеличнішою є математика» : Волинська обласна Мала академія наук
«Серед усіх наук, що відкривають шлях до пізнання законів природи, найвеличнішою є математика»

Софія Ковалевська

Чи знаєте ви, що таке середнє гармонічне та як воно пов’язане з середнім арифметичним, геометричним і квадратичним? Слухачі секції математики заочно-дистанційної школи ВО МАН дізналися про це та ще багато цікавого під час онлайн-сесії, яка відбулася 19-21 листопада 2020 року.

Перша лекція була присвячена різним методам доведення нерівностей, що викликало жвавий інтерес учасників, адже завдання такої тематики є частиною зовнішнього незалежного оцінювання. 20 листопада школярі вчилися розв’язувати рівняння та нерівності з параметрами. А завершальним акордом став практикум «Функціональні рівняння в олімпіадних задачах», під час якого слухачі спробували свої сили у вирішенні задач всеукраїнського та міжнародного етапів інтелектуальних математичних змагань.

Три дні сесії промайнули швидко, але знання, отримані дистанційно, стануть надійним підґрунтям для успішного становлення та реалізації творчого потенціалу слухачів заочно-дистанційної школи ВО МАН.