Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

У фокусі лінгвістичних знань : Волинська обласна Мала академія наук
У фокусі лінгвістичних знань

Правописні норми української мови перебувають на вістрі часу в мовознавстві уже довгий час. До обговорення змін активно долучаються не тільки  знані лінгвісти,  а й юні науковці, які тільки починають провадити пошукову роботу. Серед них – слухачі Волинської обласної Малої академії наук.

20-22 листопада 2020 року відбулась сесія для учасників секції української мови та літератури  заочно-дистанційної школи.   Модерувала захід Деркач Лариса Миколаївна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Декілька занять у форматі онлайн сконцентрували актуальну для школярів інформацію, яка стосується історії правопису української мови, передумов для змін у ньому як закономірного явища, вивчення акцентуаційних норм. Також слухачі намагались знайти орієнтири аналізу художнього твору, розкрити секрети його образності, що даватиме можливість сприйняти текст як цілісність: враховуючи епоху, біографічні відомості, стильову манеру.

Отримані знання у вивченні  мовознавчих та літературознавчих понять – це здобутий досвід, який школярі зможуть використати у науково-пошукових проєктах.