Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

«Ті, що змінили нашу державу і наш народ» : Волинська обласна Мала академія наук
«Ті, що змінили нашу державу і наш народ»

День гідності та свободи в Україні відзначають 21 листопада. В цей день, 7 років тому, розпочалась Революція Гідності. Цей день — це вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя українців, їх бачення світу, своєї держави і себе.

Для вшанування пам’яті загиблих героїв Небесної сотні та для відзначення Дня гідності слухачі ВО МАН секцій «Історії України» та «Математики» (методист Наталія Кулик) провели захід «Хроніка: «Ті, що змінили нашу державу і наш народ»».

Революція Гідності стала трансформаційним, героїчним  і драматичним етапом для України. Український народ довів свою відданість свободі та гідності, заплативши однак найвищу ціну – життям 107 учасників акції протесту, Героїв України, названих Небесною Сотнею.

Сьогодні посеред нас ще багато людей, яким болить Майдан, їм болить те, що відбувається в Україні. Завдяки цим людям виникло дуже багато хороших ініціатив, десятки з яких діють і реалізуються досі.

 І нам, як дослідникам, дуже важливо зібрати спогади, світлини, артефакти, зберегти нашу історію для себе та майбутнього – живі свідчення людей, які боролись за нашу державу.

Пам’ять… Вона завжди з людьми. Вона нагадує нам, живим, про те, що герої не вмирають. Вони - в наших серцях.... Вони –  у спогадах, думках… Не забуваймо про це.