Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Зберегти пам’ять : Волинська обласна Мала академія наук
Зберегти пам’ять

Щорічно наприкінці листопада українці всього світу вшановують  пам’ять жертв голодоморів. Жахливі сторінки 1932-1933 років в історії українського народу відгукуються болем та щемом у душі кожного небайдужого до подій того часу.

У ці дні слухачі  відділення історії Волинської МАН із науковим керівником, кандидатом історичних наук Зеком Богданом Миколайовичем відвідали фотодокументальну виставку «Спротив геноциду», представлену  у Волинському краєзнавчому музеї. Юні манівці ознайомилися з унікальними архівними документами, які розкривають причини та наслідки голодомору, масштаби, форми та методи селянського спротиву. Особливо зацікавив учнів   блок матеріалів «Людяність у нелюдський час», у якому зібрані спогади очевидців, документи з архівів, котрі свідчать про небайдужість волинян до процесів   у   радянській   Україні   та   до  тих,  хто  на  собі  відчув   голод   у  1932–1933 роках.

Обов’язок держави,  суспільства та кожного з нас перед минулими та наступними поколіннями –  берегти  та вшановувати пам’ять про  жертв трагедії, щоб таке більше ніколи не повторилося.