Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Волинські школярі провели понад 400 наукових досліджень : Волинська обласна Мала академія наук
Волинські школярі провели понад 400 наукових досліджень

6 лютого у Волинській обласній Малій академії наук розпочався 29 конкурс-захист науково-дослідницьких проєктів. Волинські школярі презентують та захищають свої наукові дослідження, та борються за право захищати наукову честь області на всеукраїнському рівні.

До слова, минулого року Волинь увійшла в ТОП-З кращих областей серед шкільних наукових досліджень.

Цьогоріч конкурс відбувається у новому форматі, учні захищають свої проєкти виключно онлайн. Роботи оцінює журі у складі 62 викладачів та науковців ВНУ ім. Лесі Українки, ЛНТУ, Луцького педагогічного коледжу.

Загалом на конкурс цьогоріч подали понад 400 наукових досліджень з районів та міст області, окрім Ківерцівського, Іваничівського, Турійського, Шацького районів. Проте Волинська МАН веде активну роботу над залученням учнів із всіх ОТГ області до наукової діяльності.

У планах на наступний конкурс-захист науково підготувати понад 500 учнів-науковців з усіх ОТГ Волині.

Нині найпопулярніші секції: літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства (58 проєктів); історії (55 проєктів); хімії та біології (52 проєкти). Всього працює 63 наукових секції.

"Участь в МАН дозволила мені поєднати два моїх захоплення в рамках наукового дослідження: біологія та робототехніка. Це новий для мене досвід, але я сподіваюсь що мої розробки матимуть реальне практичне застосування", - каже слухач секції робототехніки ВО МАН, Сергій Баб'як, який цього року захищає 2 наукові проєкти.