Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Семінар "Нейронаука і школа" : Волинська обласна Мала академія наук
Семінар "Нейронаука і школа"

Нейронауки - складна галузь знань. У нервовій системі чимало структур, а характер їхніх зв'язків та взаємодій подекуди дуже заплутаний. В курсі шкільної біології цей матеріал викладається досить рано - у 8 класі. А це пов'язане із неодмінним спрощенням відомостей у підручниках. Подекуди настільки, що зникає суть процесу. Крім того, шкільна нейробіологія містить чимало застарілих або помилкових відомостей, які "мандрують" з підручника у підручник.

Національний центр «Мала академія наук України» спільно з Українським товариством нейронаук і ГО «Ноосфера» 23 березня проведуть вебінар для педагогів «Нейронаука та школа» в рамках Всесвітнього тижня мозку в Україні.

Семінар проведе нейрофізіолог, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця Андрій Чернінський. Він є співавтором кількох навчальних посібників, у тому числі рекомендованих Міністерством освіти та науки підручників, автором посібника з біології людини, онлайн курсу з нейронаук для школярів та координатором Українського нейроконкурсу.

Цільовою аудиторією є шкільні вчителі та викладачі МАН. Реєстрація - https://forms.gle/nSWX3auYAXz8DFWf6