Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Леся Українка у вимірах національної і світової культур : Волинська обласна Мала академія наук
Леся Українка у вимірах національної і світової культур

​4 березня 2021 року відбулась Всеукраїнська онлайн-конференція «Леся Українка у вимірах національної і світової культур».

Організатори – НЦ «Мала академія наук України», управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, Волинський національний університет імені Лесі Українки, Волинська обласна МАН.

На конференцію надійшли матеріали від 267 учнів та студентів з усієї України, 117 з них були відібрані редакційною колегією до друку та захисту на секційних конференціях. Широка географія юних науковців засвідчила неабиякий інтерес до творчості Лесі Українки. Є й тези наукового дослідження, які представляла студентка LCC International University, Klaipeda, Lithuania.

З вітальним словом до учасників конференції звернулись: Ірина Констанкевич, українська політикиня, громадська діячка, народна депутатка Верховної ради України, докторка філологічних наук, професор; Станіслав Довгий, президент МАН України, академік НАН України, ініціатор і керівник першого та єдиного в Україні Центру ЮНЕСКО з питань наукової освіти на базі МАН України, доктор фізико-математичних наук, професор; Людмила Плахотна, начальниця управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації; Оксен Лісовий, директор НЦ «МАН України», кандидат філософських наук, доцент; Анатолій Цьось, ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки, доктор наук з фізичного виховання, професор.

Пленарне засідання продовжили виступи науковців Волинського національного університету імені Лесі Українки, знаних дослідників творчості Лесі Українки – Сергія Романова, Світлани Богдан та Тетяни Данилюк-Терещук.

Секційні захисти відбувались за шістьма напрямами. Усі учасники отримали можливість публічно представити власні наукові доробки та взяти участь у обговоренні актуальної наукової проблематики. Для доповідачів конференції організатори підготували сертифікати та збірки тез, наукові керівники отримають подяки НЦ «МАН України».