Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Case-study для слухачів філологічного відділення заочної школи : Волинська обласна Мала академія наук
Case-study для слухачів філологічного відділення заочної школи

22-27 березня у секціях української мови та літератури, англійської мови Волинської обласної МАН відбулась онлайн-сесія заочної віртуальної школи.

Для слухачів було проведено декілька інтерактивних занять. Кожне з них – максимум корисної інформації, діалог  з викладачами та спілкування з ровесниками в невимушеній атмосфері. Лекторами стали викладачі факультетів філології та журналістики, іноземної філології Волинського національного університету імені Лесі Українки – Тарасюк Тетяна, Деркач Лариса, Юшак Вікторія, Павлюк Алла. Торкаючись актуальних лінгвістичних  проблем, керівники секцій  залучали слухачів до мовознавчого всесвіту.

Учні побували на тренінгу формування умінь «читати» текст, під час якого здобули навики читання поміж рядків, інтерактивній лекції «Словотвір та словотворення» (завжди актуальна тема для учнів старших класів).  Круглий стіл, що відбувався англійською мовою, допоміг розібратись у використанні інфінітивних конструкцій в сучасній англійській мові. Отримати новий лексичний запас слів з теми «Мистецтво», який знадобиться для активного вжитку школярів, надихнув практикум з елементами проєктної діяльності.

В результаті отримали позитивне спілкування та новий кейс знань, необхідний для саморозвитку. Сесія заочної школи закінчилась, але заняття продовжуватимуться. Попереду – ще багато мовознавчих відкриттів!