Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Медіапростір для юних журналістів : Волинська обласна Мала академія наук
Медіапростір для юних журналістів

1-4 червня Волинською обласною МАН проведено літню школу з журналістики. Захід, що відбувся в онлайн-форматі, став осередком зібрання залюблених у слово юних дослідників з усієї Волинської області.

Журналістика – активна, динамічна сфера для допитливих. Що? Де? Коли? Як? Чому? Найгарячіші для журналіста запитання. Для школярів медіапростір  ще тільки відкривається. Однак з тонкощами професії хочеться познайомитись якнайшвидше.

Старшокласники отримали чудову нагоду для спілкування з викладачами  власне журналістських дисциплін, доцентами кафедри соціальних комунікацій Волинського національного університету імені Лесі Українки: Марією Рожило та Оксаною Теребус. 

Щоб бути висококваліфікованим журналістом, потрібно весь час перебувати у вирі подій, вміти аналізувати суспільні явища та оперативно доносити інформацію до читача. Тому учні активно вправлялись у написанні публіцистичних творів, вчились знаходити творчий підхід до розкриття теми.

Сходинками до знань про журналістику стали дискусія «Медіаграмотність як необхідність: як навчитись критично сприймати медіа інформацію», медіагра «Факт чи фейк?», круглий стіл «Жанри журналістики», тренінг «Мова ворожнечі українських медіа».

Діалог між учасниками та інтерактивні вправи сприяли невимушеній, легкій атмосфері, що надихнула до пошуку нового. Бажаємо юним дослідникам успіхів та самореалізації на журналістській ниві!