Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Таємниці Старого міста : Волинська обласна Мала академія наук
Таємниці Старого міста

З 3 по 7 червня тривала пошукова археологічна експедиція для слухачів Волинської МАН у Державному  історико-культурному заповіднику у Луцьку спільно з Волинським національним університетом імені Лесі Українки.

15 юним манівцям  випала унікальна можливість на кілька днів відчути себе справжніми археологами.

Розпочалась експедиція із захопливої подорожі нововідкритими підземеллями єзуїтського колегіуму. Екскурсія, проведена  заступником директора заповідника "Старе місто" Віктором Баюком, допомогла учасникам  зануритись у магічну атмосферу Середньовіччя. Слухачі ознайомилися із особливостями проведення археологічних досліджень та готові реалізувати свій інтерес на практиці.

Юні археологи мали змогу попрацювати безпосередньо із рухомим археологічним матеріалом із підземель єзуїтського колегіуму та Башти князів Чарторийських.  Адже археологічні дослідження передбачають не лише безпосередньо розкопки -  особливо важливим  є вивчення та опрацювання знайденого археологічного матеріалу.

В рамках заходу підписано Угоду про співпрацю між комунальною установою «Волинська обласна Мала академія наук» та Державним  історико-культурним заповідником у м.  Луцьку.

Учасники експедиції отримали сертифікати, а керівники групи (Геннадій Баюк, Ніна Василенко) подяки Волинської  МАН.

Отримані знання та уміння, прикладена праця  допоможуть юним манівцям при розробці та реалізації науково-дослідницьких проєктів та подальшій науково-пошуковій діяльності.