Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Вивчати мову завжди актуально! : Волинська обласна Мала академія наук
Вивчати мову завжди актуально!

Червень дарує багато цікавих пропозицій для юних науковців. 1-4 червня школярі мали змогу долучитись до літньої філологічної школи, що організовувалась в онлайн-режимі  Волинською обласною МАН.

Лектор школи – Тетяна Тарасюк, кандидат філологічних наук, доцент Волинського національного університету імені Лесі Українки. Щодня учні не тільки вдосконалювали знання з української мови, а й набували навиків проведення наукового дослідження.   

Для мовознавця робота зі словником не від’ємна. Тому блок занять розпочався лексикографічним вернісажем  «Словник – це всесвіт, розташований в алфавітному порядку».   Захопливим та жвавим став тренінг «Процес аналізу частин – передумова синтезу, або Вчимось опрацьовувати інформацію». Кожен з учасників міг себе спробувати в ролі філолога, висловити своє бачення лінгвістичних актуальних проблем та навіть змоделювати мовні явища, що можуть невдовзі виникнути.

Лекція-експедиція «Шляхами візуальної грамоти» та філологічна подорож «Фемінітиви на старті» допомогли здійснити уявні мандрівки науковими просторами.