Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Математика: наука, яка вражає : Волинська обласна Мала академія наук
Математика: наука, яка вражає

Літні канікули – не привід відмовлятися від вивчення та пізнання нового в царині науки. Так вирішили юні волиняни, тож долучилися з 7 по 10 червня до літньої математичної школи Волинської обласної МАН.

Лектором заходу стала випускниця ВО МАН, а нині кандидат фізико-математичних наук, доцент Волинського національного університету імені Лесі Українки Лілія Миронюк.

Перший день школи пройшов під гаслом «Параметр – не вирок!» і був присвячений розв’язуванню цікавих та нестандартних задач різного рівня складності. 8 червня учасники поринули у захоплюючий світ послідовностей та прогресій, з подивом дізнавшись, що строгі математичні закони працюють і у світі природи. Чи відомо вам, що за знаходження найбільшого простого числа гарантована премія до 250 тисяч доларів? Це та ще багато цікавого з розділу простих чисел дізналися слухачі третього дня. Завершальною стала лекція про геометричні методи розв’язування алгебраїчних задач, що дала змогу переконатися у взаємозв’язку галузей математики з іншими науками.

Спілкування учасників літньої школи було справді цікавим, невимушеним та корисним. Слухачі отримали сертифікати про проходження навчання та хороше підґрунтя  для  перемог в математичних інтелектуальних конкурсах.