Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Літо з МАН – корисно та пізнавально : Волинська обласна Мала академія наук
Літо з МАН – корисно та пізнавально

Літо – це не лише час для відпочинку, а й  реальна можливість для розширення кругозору, інтелектуального розвитку та самовдосконалення. А для учасників літніх шкіл, які організовує Волинська МАН – це шанс отримати нові знання, уміння, цікавий досвід та враження.

У період із 7 по 11 червня 2021 р. діяла літня школа МАН з історії, яка зібрала слухачів з усієї Волинської області.

Кандидат історичних наук, Богдан Зек ознайомив учасників літнього практикуму із професією історика у ХХІ ст., новими викликами та суспільними потребами, які стоять перед нею сьогодні. Окреме заняття було присвячено сучасному технічному прогресу, діджиталізації в історичній науці, що надзвичайно актуально з огляду на дедалі інтенсивніше впровадження ІТ-технолігій в освітній процес.

Пошук історичних джерел та робота з ними – неодмінне практичне заняття кожної літньої школи, яке є важливим під час підготовки учнями індивідуальних наукових проєктів для участі в різноманітних конференціях, конкурсах та олімпіадах.

Історикиня, краєзнавець Тетяна Яцечко-Блаженко  розповіла учням про те, як і для чого досліджувати свій родовід, проводити генеалогічні дослідження, ознайомила з особливостями здійснення зазначених розвідок у цифрову добу.  Зацікавила учасників і лекція «Палаци Волинської області: історія та сучасний стан».

Поряд із теоретичним викладом інформації та практичним завданнями, слухачі літньої школи, як ніколи раніше, задали величезну кількість питань своїм спікерам, чим засвідчили необхідність організації подібних практикумів МАН у майбутньому. Учасники отримали сертифікати про проходження навчання у літній школі ВОМАН.

Бажаємо веселого та цікавого літа юним дослідникам минувшини!